image
Sursa foto: jurnal.md//foto simbol

A început împodobirea Pomului de Crăciun din centrul capitalei

Autoritățile anunță că se munceşte de zori pentru ca Pomul de Craciun să fie inaugurat în această săptămână. Structura artificiala a bradului va fi ridicată și astăzi, iar muncitorii vor începe să-l împodobească.

În această după-amiază, vor fi fixate crengile de brad, care sunt din policlorură de vinil și imită bradul natural, și va începe împodobirea. Lucrările vor fi finalizate la timp, astfel ca Pomul de Crăciun să poată fi inaugurat miercuri seara.

Bradul are o perioadă de exploatare de 7-8 ani, după care poate fi reînnoit, folosind carcasa și modificând doar decorațiunile.

Municipalitatea a anunțat că a alocat 90 de mii de lei pentru construcția bazei bradului, care va avea trei metri. Restul – 17 metri va înălțimea bradului. Din bugetul municipal sunt alocați 200 de mii de lei pentru împodobirea bradului și 170 de mii de lei pentru amenajarea iluminatului de sărbătoare.

Şi cum în Piaţa Marii Adunări Naţionale pe lângă brad nu va mai fi nimic, pretorii sunt îndemnați de autorități să organizeze mini-târguri la ei în sector. Doar că preturile încă nu sunt pregătite pentru a-şi organiza propriul târg de Crăciun.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: