image
Sursa foto: News.ro

Directorul centrului spaniol de alerte sanitare, Fernando Simon, are coronavirus

Directorul Centrului spaniol de alerte sanitare, Fernando Simon, care conduce situația în Spania legată de epidemia de coronavirus şi se află în contact direct cu premierul Pedro Sanchez, a primit rezultat pozitiv la testul pentru acest virus, a anunţat luni un oficial din sistemul sanitar, Maria Jose Sierra, citată de Agerpres.

Maria Jose Sierra a declarat luni, în cadrul conferinţei de presă organizate zilnic, unde l-a înlocuit pe Fernando Simon, că evoluţia infecţiilor zilnice s-a modificat după introducerea măsurilor de izolare, numărul noilor infecţii crescând în prezent cu aproximativ 12% pe zi, faţă de tendinţa de circa 20% consemnată anterior datei de 25 martie.

Numărul cazurilor de coronavirus din Spania a urcat luni la 85 195 de persoane, de la cifra de 78 797 înregistrată duminică, a anunţat Ministerul Sănătăţii, bilanţul infecţiilor depăşindu-l pe cel raportat în China, de 81.470, conform celor mai recente date. Bilanţul deceselor cauzate de coronavirus în Spania a urcat luni la 7.340, după ce duminică au fost înregistrate 6.528, a precizat ministerul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: