image
Sursa foto: captură video

Trei tineri din Cantemir au pus în circulație bani falși: Liderul grupării, reținut

Un tânăr de 27 de ani, liderul unei grupări criminale care a pus în circulație bancnote false de 200 de lei, în regiunea de sud a țării, a fost reținut. Gruparea criminală era compusă din trei persoane cu vârstele de 18,25 și 27 de ani.

Activitatea acestora a fost deconspirată datorită semnalării un astfel de caz de către un taximetrist, care a fost remunerat cu aceste bancnote, cu semne vizibile de falsificare, după ce i-a transportat din Chișinău spre Cantemir.

Forțele de ordine au stabilit și punctele unde aceștia obișnuiau să efectueze plăți cu astfel de bancnote false, printre care erau stații petroliere și magazine.

Prin urmare, a fost demarată documentarea cazului, care a durat un an, în vederea identificării și stabilirii persoanelor implicate în comiterea infracțiunii. Ca rezultat al măsurilor speciale de investigații, au fost identificați trei suspecți cu vârsta de 18, 25, 27 de ani, care au pus în circulație mijloacele financiare falsificate.

Astfel, ieri sub conducerea procurorilor, ofițerii INI au efectuat percheziții la domiciliile figuranților, iar ca urmare, liderul grupării criminale, un bărbat în vârstă de 27 ani, a fost reținut pentru 72 de ore, în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii economice.

Pe acest caz a fost intentată o cauză penală pentru fabricarea sau punerea în circulaţie a semnelor băneşti false utilizate pentru efectuarea plăţilor. Dacă vinovăția bănuiților va fi demonstrată, aceștia riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

Sub conducerea procurorilor, cazul continuă să fie investigat, în scopul stabilirii tuturor membrilor grupării criminale şi tragerii acestora la răspundere conform legii.

Citeşte mai mult despre

comentarii: