Breaking News

image
Sursa foto: privesc.eu

Moțpan, despre schemele de contrabandă sub guvernarea PD: „Avem acte în care figurează nume care încă se află în Parlament”

La Comisia securitate națională, apărare și ordine publică din Parlament, zilnic parvin materiale, probe, documente, care confirmă că în RM au fost create, pe parcursul ultimilor ani, în special de când la guvernare a ajuns PD, o groază de scheme de contrabandă. Informațiile se confirmă prin documente, prin nume concrete de demnitari, unii dintre care se află încă și azi în instituții de stat și chiar Parlament.

Declarațiile au fost făcute de președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, în cadrul unui briefing.

Moțpan a început briefingul referindu-se la cazul Gheorghe Petic, care ieri a părăsit ședința de judecată, în semn de protest față de decizia magistraților de la Curtea de Apel, care au respins cererea de eliberare a sa.

„Acest comportament sigur că nu poate fi încurajat. Înțeleg foarte bine că a fost o acțiune impulsivă, de moment, în termenologia juridică este termenul „stare de afect”. Probabil că a fost o acțiune impulsivă ca reacție la o decizie injustă a unui complet de judecată. Gheorghe Petic se află în penitenciar deja de 9 luni de zile, considerându-se nevinovat și noi credem că este așa, pentru că până acum nu a fost adusă nicio probă concludentă care ar demonstra vinovăția lui. Un cetățean liber al acestei țări stă închis de 9 luni de zile, torturat fizic și moral, cu psihicul deja la pământ. Și toate acestea i s-au întâmplat după ce a ieșit cu dezvăluiri de o gravitate extraordinară privind schemele de contrabandă protejate de înalți demnitari din Ministerul de Interne. Mai cred că există germeni ai unei justiții corecte în RM, că mai avem democrație aici și că astăzi se va da un verdict corect. Gheorghe Petic a fost încarcerat pentru un motiv fals, inventat, doar pentru a i se închide gura”, a declarat Chiril Moțpan.

Potrivit lui, Petic a spus adevărul când a făcut dezvăluirile despre contrabanda cu țigări.

„La comisia securitate națională, apărare și ordine publică parvin aproape zilnic materiale, probe, documente, care confirmă că în RM au fost create, pe parcursul ultimilor ani, în special de când la guvernare s-a aflat PD, o sumedenie de scheme de contrabandă cu țigări, cu alcool etilic, cu chihlimbar, care se confirmă prin documente, prin nume concrete, scheme în care au fost îngemănate interesele criminale ale unor grupări criminale cu cele ale unor demnitari din instituțiile statului. Imaginați-vă că o sumedenție de funcționari din MAI, Serviciul Vamal și alte instituții sunt și astăzi implicați în aceste scheme”, a declarat Moțpan.

Toate aceste informații vor ajunge la organele abilitate în viitorul apropiat, a precizat președintele comisiei de profil.

„La un moment dat, vom face dezvăluirile respective, cu nume concrete. Este de neimaginat cât de mult au putut să coincidă interesele unor grupări criminale cu ale unor demnitari. Dacă ar fi vorba doar despre scheme de contrabandă, dar e vorba despre corupție la nivelul cel mai înalt. Mă refer la documente concrete. Nu există nicio insinuare. Când spuneam că PD este un partid criminal, nu am greșit deloc. În documentele de care dispunem noi sunt numele unora care astăzi se află în Parlament. Alții deja nu mai sunt aici”, a mai spus Moțpan.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: