image
Sursa foto: gov.md

Un polițist pensionat, acuzat public în dosarele 7 aprilie, e noul șef-adjunct la IGP

Colonelul Sergiu Cociorvă, pensionat acum patru ani, a fost numit, luni, șef-adjunct al Inspectoratului General de Poliție. El a fost acuzat public, de mai multe ori, că a fost implicat în maltratarea tinerilor în comisariate, în aprilie 2009.

Sergiu Cociorvă a fost, în aprilie 2009, şef-adjunct al Departamentului Servicii Operative, în grad de colonel. În 2010, Cociorvă a fost promovat în funcția de comisar de poliție al municipiului Chișinău. Aceasta, în pofida faptului că peste 500 de persoane au semnat o petiţie împotriva promovării acestuia. La câteva luni de la numire, şi-a prezentat demisia, dar a fost repus în funcţie, la scurt timp, scrie Anticorupție.md.

La sfârșitul anului 2015, președintele de atunci, Nicolae Timofti, a refuzat să semneze un decret privind avansarea în gradul de general a lui Sergiu Cociorvă. Motivul invocat a fost că Serviciul de Informaţii şi Securitate ar fi prezentat șefului statului un raport cu informaţii compromiţătoare despre Sergiu Cociorvă. Ulterior, colonelul Cociorvă s-a pensionat, retrăgându-se din structurile MAI.

Surse din cadrul Ministerului de Interne au declarat pentru portalul Anticorupție.md că cel de-al doilea șef-adjunct al IGP ar putea fi numit colonelul Silviu Mușuc, fost subaltern al lui Sergiu Cociorvă. Mușuc a deținut funcția de șef-adjunct al Inspectoratului de Poliție al municipiului Chișinău din 2010 până în iulie 2019.

Noutăţile partenerilor

comentarii: