image
Sursa foto: jurnal.md

Medicii de la Florești care se plângeau de amenințări și condițiile în care munceau sunt infectați cu COVID-19

Substația Asistența Medicală de Urgență Florești rămâne fără lucrători medicali după ce aceștia au fost impuși să lucreze având simptome specifice noului virus și nefiind testați.

Medicul de pe ambulanță de la Asistența Medicală de Urgență Florești, care zilele trecute a declarat pentru jurnal.md că, timp de doar câteva zile, din șapte medici au rămas să lucreze doar doi, restul fiind izolați la domiciliu cu febră sau siptome de COVID-19, a fost testat pozitiv. Surse de la Florești ne-au comunicat că imediat după apariția articolului angajații medicali au fost testati.

La medicul de pe ambulanță și la alți doi s-a confirmat COVID-19. Nu-i exclus toată substația sa fie pozitivă, așteptăm rezultatele. Acești medici au lucrat infectați deja, au deservit pacienți, deoarece erau impuși”, ne spune sursa noastră.

Amintim că la începutul săptămânii un medic de pe ambulanța Florești ne-a declarat că au fost amenințați cu concedierea dacă refuzau să facă ture la Soroca, localitate aflată în carantină din cauza numărului mare de infectați cu COVID-19.

Ne-au impus să ne ducem la Soroca în tură când ei s-au închis în carantină. Domnul Golovin ne-a spus că dacă nu ne ducem ne concediază pe articol, iar dacă scriem cerere de eliberare trebuie să lucrăm acele 14 zile și tot vom fi nevoiți să mergem. La a treia zi a apărut febra, dureri în gât și singur am lăsat serviciu, nimeni nu ne-a trimis acasă. Colegul cu febră 37, 4 a lucrat toată ziua. Da, costume de protecție avem, dar sunt mici, Golovin ne-a spus să mai slăbim și o să ne vină”, susținea medicul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: