image
Sursa foto: realitatea.md

Un primar din raionul Soroca riscă să își piardă mandatul înainte de termen

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că un primar din raionul Soroca a încălcat în mod repetat regimul juridic al conflictelor de interese reglementat de Legea cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică, Legea integrității și Legea privind declararea averii și a intereselor personale. Potrivit actului de constatare afișat pe site-ul ANI este vorba de Victor Mutruc, primar de Egoreni Soroca.

Potrivit unui comunicat al ANI, persoana supusă controlului nu a declarat și nu a soluționat în nici un mod conflictele de interese, emițând acte administrative în care figura soția, care activa în funcția de director al grădiniței de copii.

În momentul în care actul de constatare a încălcării regimului juridic al conflictelor de interese va rămâne definitiv, instituția va sesiza autoritatea responsabilă în vederea încetării mandatului de primar.

Acesta riscă să fie decăzut , pe un termen de 3 ani de la revocarea mandatului, din dreptul de a mai exercita funcția de primar, precum și orice altă funcție de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: