Printre subiectele la care cetățenii au vrut să obțină răspuns de la demnitari a fost și cazul expulzării cetățenilor turci.

Ne-ați spus că este un an din momentul din care turcii au fost maltratați și nedreptățiți, dar vreau să vă spun că în acea perioadă, așa cum spune doamna prim-ministru, nu eram noi acolo, iar tot ce s-a făcut, toate materialele și informațiile care au fost acumulate, au fost în mare parte acumulate de oamenii care au fost implicați direct în acele procese. Vă spun cu certitudine, în momentul de față datorită eforturilor pe care le-am depus la MAI, Procuratura Municipală instrumentează dosarul cetățenilor turci, care au fost nedreptățiți”, a declarat Ministrul de Interne, Andrei Năstase.

Întrebată despre cazul cetățenilor turci expulzați, prim-ministrul Maia Sandu a declarat că raportul a fost unul de doi bani și nu a conținut informații credibile.

Urmează un alt raport care să fie credibil, realizat de Serviciul Informații și Securitate, însă nu de oamenii care au fost implicați la expulzarea cetățenilor turci”. a declarat Maia Sandu.