image
Sursa foto: Profimedia

Liverpool a cucerit Cupa Angliei, după ce a învins-o pe Chelsea la penalty-uri. Salah a ieșit accidentat

Liverpool a reușit să cucerească Cupa Angliei, sâmbătă, pe Wembley, după ce s-a impus la lovituri de departajare împotriva celor de la Chelsea, scor 6-5.

Este prima Cupă a Angliei cucerită de Liverpool după o pauză de 16 ani. De asemenea, au trecut 21 de ani de la ultima dublă Cupa Angliei-Cupa Ligii reușită de formația de pe Anfield.

La loviturile de departajare, Cesar Azpilicueta a lovit bara, iar Mason Mount a fost blocat de Alisson. De partea cealaltă, Sadio Mane a fost oprit de conaționalul său, Edouard Mendy.

Pentru Chelsea au transformat: Alonso, James, Barkley, Jorginho, Ziyech.

Pentru Liverpool au transformat: Milner, Thiago, Firmino, Alexander-Arnold, Jota și Tsimikas.

Columbianul Luis Diaz a fost desemnat cel mai bun jucător al partidei.

Suporterii celor de la Liverpool au rămas înmărmuriți pentru câteva moment, în partida contra celor de la Chelsea. Idolul lor, egipteanul Mohamed Salah (29 de ani) s-a prăbușit pe gazon și a cerut intervenția medicilor.

Era minutul 33 al partidei, iar atacantul a cerut schimbare. Nu a mai putut continua partida și a fost înlocuit cu portughezul Diogo Jota.

Liverpool mai are de jucat trei partide în acest sezon, unde sunt în joc două trofee: cu Southampton (în deplasare, 17 mai) și Wolverhampton (acasă, 22 mai) în Premier League, dar și cu Real Madrid, în finala Ligii Campionilor, la Paris, pe 28 mai.

În acest sezon, Salah a evoluat în 49 de meciuri pentru Liverpool în toate competițiile, reușind să înscrie 30 de goluri și să ofere 16 pase de gol.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: