image
Sursa foto: privesc.eu

Ion Ceban, întrebat dacă a scos corupția din Primăria Chișinău: „Nu, e imposibil acest lucru”

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, afirmă că stârpirea flagelului corupției este o misiune imposibilă.

La aproape șapte luni de la preluarea mandatului, edilul capitalei a fost întrebat, în cadrul unui interviu la Europa Liberă, dacă a scos corupția din primărie.

„Nu, n-am scos-o. E imposibil acest lucru. (...) Pentru că e un sistem creat de ani de zile. Și noi ne ciocnim de rigiditatea acestui sistem în fiecare zi”, a declarat Ion Ceban.

„Pentru că a fost cea mai coruptă instituție și n-am calificat-o eu. Cea mai coruptă instituție din țară a fost Primăria municipiului Chișinău, de la Departamentul arhitectură și tot ce a împânzit orașul acesta cu construcții nelegale. Până astăzi avem litigii, avem probleme în diferite sectoare. Mă întrebați la Calea Orheiului. Dar ce, eu am eliberat acolo actele? Sau mă întrebați la Mircea cel Bătrân 13. Eu am eliberat actele? Eu le-am retras și am acum în instanțele de judecată tot felul de lucruri”, a adăugat Ceban.

Edilul capitalei a adăugat că este „greu de spus” dacă vor mai continua construcțiile ilegale în capitală.

„Până nu digitalizăm toate procesele, până nu scoatem factorul uman de la procesul de luare a deciziilor, va fi complicat să spunem că primăria s-a curățat întru totul”, a mai spus Ion Ceban.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: