image
Sursa foto: Jurnal.md

Rapoartele financiare ale partidelor politice vor fi prezentate Comisiei Electorale Centrale până la 31 martie

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că 31 martie 2021 este termenul limită de prezentare a rapoartelor financiare a partidelor politice.

Potrivit CEC, raportarea trebuie realizată atât în formă electronică, prin intermediul SSI „Control Financiar”, cât și pe suport de hârtie, conform modelelor de documente stabilite și aprobate în acest sens, care, ulterior, vor fi făcute publice, pe pagina oficială a Comisiei.

Partidele politice ale căror venituri sau cheltuieli anuale depăşesc un milion de lei sunt obligate să efectueze auditul rapoartelor privind gestiunea financiară cel puţin o dată la 3 ani. Raportul de audit, împreună cu raportul anual privind gestiunea financiară a partidului politic, va fi expediat Comisiei Electorale Centrale, iar în cazul în care partidul politic a beneficiat de alocaţii de la bugetul de stat – şi Curţii de Conturi.

CEC amintește că neprezentarea raportului privind gestiunea financiară în termenul și formatul stabilit conform legii, inclusiv prezentarea unor date incomplete, constituie încălcare a prevederilor legale privind gestiunea financiară a partidelor politice, faptă ce se consideră contravenție și este pasibilă de răspundere contravențională.

Citeşte mai mult despre

comentarii: