image
Sursa foto: jurnal.md

Noi condiții de intrare în România, completarea unui formular digital obligatorie începând de astăzi

Toate persoanele care intră în România începând cu ziua de astăzi, 20 decembrie, au obligația de a completa electronic, în termen de 24 de ore, formularul digital de intrare pe teritoriul țării.

Formularul digital poate fi completat doar electronic, prin aplicația plf.gov.ro, nerespectarea acestei obligații fiind sancționată cu amendă de la 2000 la 3000 lei românești (până la 12 mii de lei). Formularul nu trebuie tipărit pentru că în momentul trecerii punctelor de frontieră, la scanarea cărții de identitate/pașaport, va permite afișarea datelor din formular în aplicația informatică a Poliției de Frontieră, spun autoritățile.

Formularul digital de intrare în România va scurta timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei prin faptul că cetățenii vor avea de trecut un singur filtru, nu două ca până în prezent, verificarea datelor fiind făcută automatizat, afirmă autoritățile de la București

Platforma https://plf.gov.ro este funcțională încă de duminică dimineață, astfel încât persoanele care vor intra în România în cursul zilei de luni să aibă timpul necesar să completeze formularul digital.

Noutăţile partenerilor

comentarii: