image
Sursa foto: Privesc.eu

Igor Munteanu: „Sper să fie o decizie strategic conectată la dorința noastră de a menține blocul ACUM unit”

Consiliul Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr se va întruni, cel mai probabil, în prima parte a zilei pentru a decide în privința anunțului făcut de PAS cu privire la susținerea unui speaker propus de PSRM, afirmă deputatul blocului ACUM, Igor Munteanu.

„Sper să fie o decizie strategic conectată la dorința noastră de a menține blocul ACUM unit, solidar și strategic legat de viitoarele realizări”, a spus membrul fracțiunii parlamentare a Platformei DA.

„Este o decizie foarte complicată în circumstanțele existente, pentru că sunt multe riscuri asociate la acest vot. Sunt două formațiuni cu structurile sale ierarhice și agende. Evident că are loc o consultare. Probabil în prima jumătate a zilei vom avea Consiliul Politic Național. Sper să fie o decizie strategic conectată la dorința noastră de a menține blocul ACUM unit, solidar și strategic legat de viitoarele realizări. Nu am intrat în această bătălie electorală complicată cu multe costuri, doar ca să facem show, dar trebuie să ajungem la un anumit rezultat. Rezultatele uneori cer decizii extrem de grele”, a menționat Igor Munteanu la Ora Expertizei de la Jurnal TV.

„Nu avem încredere în anumiți coechipieri politici, dar trebuie să depășim anumite linii care divizează societatea noastră. Cea mai importantă linie de divizare în societatea noastră este legată de grupul care a uzurpat puterea de stat, a concentrat puterea în mâinile sale, economică, financiară, politică. Dacă nu facem anumiți pași contrar scenariilor care s-au făcut, contrar logicii acestui partid-stat - la PD mă refer - atunci niciodată nu vom putea ieși din acest prizonierat al iluziilor și al retoricii. Suntem la etapa în care luăm în considerație toate implicațiile existente”, a adăugat deputatul blocului ACUM.

Consiliul Politic Național al PAS a decis, ieri seara, că fracțiunea va vota pentru un candidat propus de PSRM la funcția de președinte al Parlamentului. Decizia a fost luată cu 46 de voturi „pentru” și unul „împotrivă” din 47 de membri prezenți.

CPN al PAS „a decis asumarea unui guvern ACUM și votarea întregului pachet de dezoligarhizare, de scoatere a instituțiilor din captivitate, în urma votării unui speaker propus de PSRM. „Sperăm că această decizie va fi împărtășită de partenerii noștri din blocul ACUM, Platforma DA. Reiterăm că toate deciziile pe care le vom lua vor fi doar în interesul eliberării cetățenilor de teroare și mizerie”, și-au justificat decizia cei de la PAS.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: