image
Sursa foto: captură video/privesc.eu

Uniunea Europeană a oferit echipamente de protecţie locuitorilor din raioanele Cahul şi Ungheni

Lotul de materiale va merge pentru cei care sunt în prima linie și luptă cu COVID-19, pentru personalul medical, angajații și funcționarii autorităților publice locale și voluntari.

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, a distribuit autorităţilor locale din Cahul şi Ungheni un lot de echipamente de preotecţie individuală împotriva coronavirusului, oferite de Uniunea Europeană, în colaborare cu PNUD Moldova şi UNICEF.

Peter Michalko a precizat că, imediat cum a apărut riscul de infectare cu coronavirus, UE a făcut tot posibilul pentru a folosi toate resursele pentru a ajuta la prevenirea răspândirii virusului în Republica Moldova.

„În viitor, vom continua şi cu alte proiecte de susţinere a prietenilor din Republica Moldova, inclusiv de a preveni impactul economic şi social, de a susţine economia locală, pentru a continua dezvoltarea şi pe mai departe a statului RM şi când această criză va trece”, a spus ambasadorul UE la Chişinău.

Reprezentanta rezidentă PNUD în Republica Moldova, Dima Al-Khatib, a menționat că echipamentele de protecție vor merge în primul rând către cadrele din prima linie care luptă cu pandemia COVID-19.

„Această pandemie afectează toată lumea și este o problemă gravă de sănătate și dezvoltare, iar Republica Moldova nu este o excepție în această situație. Suntem aici împreună cu reprezentanții Uniunii Europene și autorităților locale pentru a oferii echipamente de protecție personalului medicale și, de asemenea, de a aprecia toată activitatea care s-a făcut la nivel local în acest sens. Uniunea Europeană se numără printre cei mai rapizi și generoși parteneri în acest sens. UE a manifestat multă flexibilitate în ceea ce privește anumite lucruri ce urmează a fi întreprinse. Aceste echipamente de protecție vor merge pentru cei care sunt în prima linie, pentru personal medical, angajații și funcționarii autorităților publice locale, pentru voluntari, pentru toți cei care asigură continuarea vieții la nivel local”, a declarat Dima Al-Khatib.

La rândul lor primarii orașelor Cahul și Ungheni au adus mulțumiri pentru suportul oferit de către UE în combaterea crizei pandemice COVID-19.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: