image
Sursa foto: jurnal.md

Platon rămâne după gratii în RM: PG a respins solicitarea de întoarcere a afaceristului în Ucraina și de extrădare în Rusia

Procuratura Generală anunță că a respins solicitarea de întoarcere a lui Veaceslav Platon în Ucraina și de extrădare în Federația Rusă.

Decizia a fost luată după ce Procuratura Generală a examinat demersurile parvenite de la Procuraturile Generale ale celor două state.

„Având în vedere că inculpatul Platon deține cetățenia Republicii Moldova și își ispășește pedeapsa penală pe cauza pe care a fost condamnat, și în același timp, este vizat în alte dosare pe care urmărirea penală este în desfășurare, iar în lipsa lui ar putea fi încălcat termenul rezonabil al cercetărilor și, în consecință, s-ar leza drepturile și interesele părților vătămate, Procuratura Generală nu poate satisface demersurile colegilor din Ucraina și Federația Rusă, ambele fiind respinse”, se spune într-un comunicat de presă al instituției.

Precizăm că, în decembrie anul trecut, procurorul general al Ucrainei a solicitat întoarcerea lui Veaceslav Platon în Ucraina pentru efectuarea procedurilor legale privind adoptarea unei decizii finale în ce privește solicitarea Republicii Moldova de extradare a acestuia.

În aceeași lună, Procuratura Generală a Federației Ruse a expediat un demers prin care solicita extrădarea lui Platon pentru a fi tras la răspundere penală pentru o serie de infracțini grave, comise pe teritoriul Rusiei.

În prezent, afaceristul își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr.13 după ce a fost condamnat pentru escrocherie, spălare de bani și corupere activă. De asemenea, acesta continuă să fie cercetat penal și pe alte capete de acuzare, precum evaziune fiscală, cauzare de daune materiale prin înșelăciune sau abuz de încredere, delapidarea averii străine.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: