image
Sursa foto: Jurnal.md

Licitație-gigant în ciuda pandemiei: ASP vrea să procure blanchete pentru acte în valoare de 500 de milioane de lei

Agenția Servicii Publice a anunțat o licitație-gigant în valoare de aproape 500 de milioane de lei pentru procurarea blanchetelor pentru actele de identitate, permise de conducere şi certificate de înmatriculare.

Asta în condițiile în care în depozitul Agenției există o rezervă de 400 000 de blanchete, ceea ce ar fi suficient pentru activitatea instituției timp de aproximativ 1 an, afirmă deputatul PAS Radu Marian.

„În an pandemic, cu guvern demisionar, buget restrâns, nu are sens să anunți o astfel de licitație, nu? Ei bine, vin anticipatele și există șanse mari să fie învestit un guvern nou în iulie, iar șefii probabil au decis că schemele și împărțeala trebuie făcute până atunci. Această licitație trebuie oprită imediat- suma este prea mare și există prea multe semnale de alarmă pentru ca aceasta să continue”, a declarat deputatul.

Legislatorul a expediat un demers prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi și șefului ASP, Vladislav Zara, prin care le-a solicitat să stopeze această achiziție. De asemenea, a solicitat SIS-ului să verifice această achiziție și să ofere informații cu privire la posibilele elemente de fraudă.

Agenția Servicii Publice nu a venit deocamdată cu o reacție.

licitațielicitație

demersdemers
demersdemers

Noutăţile partenerilor

comentarii: