image
Sursa foto: Ștefan Gațcan//Facebook

Procuratura Genereală a inițiat un proces-penal în baza plângerii deputatului Gațcan privind pretinsele presiuni

Procuratura Generală a recepționat, ieri, plângerea deputatului Ștefan Gațcan privind pretinsele presiuni și intimidări din partea anumitor persoane pentru a-l determina să renunțe la mandat.

În baza plângerii deputatului, dar și a demersului Partidului Pro Moldova, Procuratura Generală a declanșat azi un proces-penal în care urmează a fi stabilite toate circumstanțele cazului.

Procesul penal a fost inițiat în baza art.274 Cod de procedură penală, procurorii urmând să efectueze o serie de investigații pentru a se decide dacă există în acțiunile celor implicați o bănuială rezonabilă cu privire la elementele constitutive ale vreunei infracțiuni, informează PG.

Amintim că acum două zile deputații de la Pro Moldova spuneau că: „Deputatul Ștefan Gațcan a depus, o plângere la Procuratura Generală în care reclamă hărțuirea, intimidarea și șantajul la care a fost supus la 30 iunie din partea unui grup de deputați PSRM. Deputatul Ștefan Gațcan anunță PG despre îngrijorarea legată de integritatea sa fizică, precum și a membrilor familiei lui. El menționează în plângerea depusă la PG că este șantajat și amenințat pentru a renunța la mandatul de deputat. Ieri, mașina deputatului Gațcan a fost trasă pe dreapta și a urmat o sesiune de amenințări, inclusiv din partea deputaților Corneliu Furculiță și Vlad Bătrâncea. Apoi au fost organizate proteste la centrul medical „Extramed” cu coroane funerare aduse de activiștii PSRM”.

jurnal.mdjurnal.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: