Vicepremierul pentru Reintegrare Cristina Lesnic, a avut miercuri, 23 septembrie, o întâlnire cu șeful Misiunii OSCE în Moldova. Claus Neukirch.

„Încălcările drepturilor omului, care s-au întețit în ultimul timp în regiunea transnistreană pe durata pandemiei Covid-19, sunt deosebit de alarmante”, a declarat viceprim-ministra Cristina Lesnic, care a solicitat implicarea activă și vizibilă a OSCE în soluționarea cazurilor individuale, dar și asigurarea respectării drepturilor omului ca normă în regiunea transnistreană, transmite serviciul de presă al instituției. În acest sens, Vicepremierul a transmis lista cazurilor individuale a drepturilor omului care au făcut obiectul mai multor sesizări în adresa Biroului politici de reintegrare.

Un alt aspect abordat în cadrul reuniunii a vizat responsabilitățile suplimentare ale Biroului politici de reintegrare și Comisiei Unificate de Control pe durata scrutinului electoral. Oficialii au efectuat un schimb de opinii cu privire la securitatea scrutinului electoral, dar și a securității cetățenilor, se mai arată în comunicat.

La fel, oficialii au abordat ultimele evoluții ce țin de posturile ilegale instalate unilateral de către Tiraspol în Zona de Securitate, inclusiv suprasolicitarea feribotului care unește localitățile Molovata—Molovata Nouă.