image
Sursa foto: jurnal.md

Altercații la Varnița între socialistul Nicolae Pascaru și veteranii care monitorizează fluxul de alegători transnistreni

La Varnița, alături de veteranii care monitorizează fluxul de alegători din regiunea transnistreană sunt și deputații Igor Grosu de la PAS și Corneliu Furculiță, și Nicolae Pascaru de la PSRM.

Deputatul PAS Igor Grosu a declarat că va depune o contestație în legătură cu aducerea în mod organizat la secțiile de votare a alegătorilor din regiunea transnistreană. Deputatul a menționat că de această dată sunt utilizate autobuzele de rută.

Deputatul socialist Nicolae Pascaru a menționat că este originar din această regiune și că în viziunea sa, procesul are loc în limite legale. Mai mulți veterani au fost de părere că acesta „apără culiocul”, fapt care l-a nemulțumit pe deputat și între ei s-a iscat o discuție aprinsă.

La rândul său, socialistul Corneliu Furculiță a declarat că a venit „să monitorizeze procesul de votare” din această regiune și că se va deplasa la mai multe secții de votare.

Până la momentul actual în cele 42 de secții de votare destinate alegătorilor transnistreni și-au exercitat dreptul la vot peste 6 800 de persoane.

Majoritatea alegătorilor veniți din regiunea transnistreană sunt persoane în etate. Întrebate pentru ce votează, majoritatea spun că votează pentru „stabilizarea relațiilor cu Rusia”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: