image
Sursa foto: Twitter

”Crematoriu mobil”. Wladimir Klitschko prezintă cum rușii ascund crimele de război din Ucraina

Wladimir Klitschko (45 de ai), fosta campion la categoria grea în box, prezintă modul în care soldații ruși încearcă să își ascundă crimele pe care le comit pe teritoriul Ucrainei.

43 de zile au trecut din momentul în care Vladimir Putin (69 de ani), președintele Rusiei, a recunoscut independența regiunilor Donețk și Lugansk și a ordonat începerea războiului din estul Europei.

Wladimir Klitschko i-a demascat pe ruși printr-o postare pe contul său de Twitter. Fostul boxer le arată oamenilor cum fac rușii să dispară cadavrele celor uciși în război.

Acesta prezintă imagini din Mariupol, un oraș bombardat de ruși, în care soldații lui Vladimir Putin merg cu un crematoriu mobil după ei pentru a arde cadavrele persoanelor ucise și a ascunde faptele comise.

”Crematoriu mobil. Asta este ceea ce folosesc criminalii de război ruși în Mariupol, pentru a-și ascunde crimele. Punctul culminant al groazei”, a scris Wladimir Klitschko, pe Twitter.

Wladimir Klitschko a revenit în Ucraina, după o vizită de două zile în Germania, în care a cerut ajutor pentru țara sa.

Fostul campion mondial la categoria grea a postat un mesaj video emoționant, în care le-a mulțumit germanilor pentru ajutorul oferit Ucrainei, după invazia armatei ruse.

"Pot spune că ajutorul pe care Germania i-l oferă Ucrainei este remarcabil. Fie că este vorba despre ajutor material, despre provizii sau despre armament pentru apărare, ajutorul este de proporțiile ororilor acestui război pe care regimul Putin îl desfășoară în țara mea.

După două zile de discuții intense, vă pot spune că acele cuvinte din imnul vostru nu sunt vorbe goale. Unitate, dreptate și libertate! Da, Germania și Ucraina sunt mai unite ca niciodată, pentru că împreună apără legile internaționale și valorile libertății. Istoria este martoră și nu va uita niciodată", a afirmat Wladimir Klitschko, informează deutschland.de.

În timpul vizitei de la Berlin, Wladimir Klitschko a purtat discuții cu ministrul economiei, Robert Habeck, și cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei. În cursul zilei de vinerea trecută, fostul boxer s-a întâlnit cu ministrul german de finanțe, Christian Lindner.

Noutăţile partenerilor

comentarii: