image
Sursa foto: Roland Garros, Paola Badosa

Moment fără precedent în istoria Roland Garros

Ediția din 2022 a turneului de Grand Slam de la Roland Garros a fost una plină de surprize, pe tabloul feminin.

Astfel se face că, la finalul turului trei, a rămas pe tablou o singură jucătoare din Top 10 WTA, liderul mondial și de departe cea mai în formă jucătoare din circuit, poloneza Iga Swiatek.

Potrivit Eurosport, este prima dată în istoria turneului de la Paris când, la startul optimilor, există o singură jucătoare din Top 10 rămasă în competiție.

Barbora Krejcikova (2 WTA), campioana en-titre, a părăsit competiția încă din primul tur, când a fost învinsă de Diane Perry (97 WTA), Maria Sakkari (3 WTA) a cedat în turul doi la Karolina Muchova, Paula Badosa (4 WTA) a pierdut cu Veronika Kudermetova în turul trei, Anett Kontaveit (5 WTA) a fost eliminată de Ajla Tomljanovic în runda secundă, Ons Jabeur (6 WTA) a cedat la Magda Linette în runda inaugurală, Aryna Sabalenka (7 WTA) a fost învinsă de Camila Giorgi în turul trei, Karolina Pliskova (8 WTA) a ieșit din competiție în turul doi, din cauza înfrângerii cu Leolia Jeanjean, Danielle Collins (9 WTA) a fost învinsă de conaționala Shelby Rogers în runda secundă, iar Garbine Muguruza (10 WTA) a pierdut primul meci de la Roland Garros 2022, cu Kaia Kanepi.

Mai mult, din Top 20, în afară de Iga Swiatek mai sunt doar trei sportive în competiție, Jessica Pegula (11 WTA), Leylah Fernandez (18 WTA) și Daria Kasatkina (20 WTA).

Pe tabloul principal de la Roland Garros, înaintea optimilor de finală, România mai are o singură reprezentantă, pe Irina Begu (31 WTA), cea care le-a eliminat în primele trei tururi pe Jasmine Paolini, Ekaterina Alexandrova și Leolia Jeanjean.

Pentru un loc în sferturi la Paris, performanță pe care nu a reușit-o niciodată, Irina Begu va juca împotriva americancei Jessica Pegula.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: