image
Sursa foto: Nadejda Roscovanu

Slusari: „Îndemnul nostru către toți deputații, azi putem să demitem acest Guvern; Să nu permitem federalizarea RM”

Platforma DA cheamă toți deputații să voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu astăzi în cadrul ședinței Parlamentului pentru a evita pericolele federalizării Republicii Moldova. În special sunt chemați pentru a susține moțiunea deputații PD. Declarațiile au fost făcute de către Alexandru Slusari vicepreședintele legislativului.

Astăzi Parlamentul se va convoca în ședință la ora 14:00, când urmează să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, înaintată de Platforma DA și PAS. Moțiunea împotriva Guvernului tehnocrat trebuia să fie examinată joi sau vineri, iar această decizie ia luat prin surprindere pe deputați, deoarece conform regulamentului în zilele de luni aceștia sunt în teritoriu, susține Alexandru Slusari.

Vicepreședintele Parlamentului spune că astăzi se întâmplă mai multe lucruri stranii.

Moțiunea de cenzură trebuia să fie examintă joi, vineri, moțiunea trebuia să treacă prin comisiile parlamentare. Din cauza focarului de COVID-19 trebuia amânată această ședință și deputații testați cei care au stat lângă deputații Șor.

Tot ce se întâmplă azi, cu viteza cosmică cu care ei încearcă să pună moțiunea de cenzură trădează o mare frică pentru ei. Ei nu sunt siguri în voturile PD-ului, Dodon nu este sigur în voturile unor deputați socialiști și de din acest motiv se forțează nota”, susține Slusari.

Acesta a mai menționat că de ieri seara erau zvonuri că astăzi Parlamentul se va convoca în ședință, dar și în acest caz Platforma DA este pregătită pentru orice scenariu și contează pe sprijinul tuturor deputaților.

Chemăm pe toți deputații din sală să înțeleagă cât de gravă e situația. Că țara se apropie spre catastrofă, că Guvernul a lăsat toate treburile publice, toate interesele cetățenilor și se ocupă cu campania prezidențială a lui Dodon.

Sub paravana acestui Guvern se întâmplă lucruri foarte urâte și apelul nostru este în special pentru PD care cel puțin câțiva ani nu a permis atacuri asupra integrității teritoriale a RM.

Astăzi la comisia juridică neobservat au trecut câteva proiecte de legi votate legate de problema unității administrativ teritoriale Găgăuzia. Sunt inițiative foarte periculoase, lucruri care duc la federalizare.

Sunt mai multe chestiuni aici care prezintă pericol pentru integritatea teritorială a RM. Și în contextul conflictului transnistrian nerezolvat ceea ce se întâmplă acum este mai mult decât periculos. Tot mai mult și mai mult dezvoltă subiectul federalizării. PD –ul trebuie să se gândească foarte bine când vor ridica mână împotriva moțiunii. Noi îi îndemnăm să fie conștienți pentru soarta țării.

Îndemnul nostru câtre toți deputații, azi putem să demitem acest Guvern este posibil, sunt voturi suficiente pentru a demite acest Guvern”, a punctat Alexandru Slusari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: