Popa a dezvăluit miercuri, în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV, că bunurile care îi aparțineau lui Vlad Filat, sechestrate de către stat, nu au mai ajuns în posesia autorităților din cauza că unele dintre acestea au fost vândute, iar altele prin transferarea acțiunilor către fosta sa soție, Sanda Diviricean.

„Filat a săvârșit o infracțiune în timp ce se afla în penitenciar (...). Să vinzi bunurile sechestrate de stat, este o crimă. Fără complicitatea lui Plahotniuc asta nu a fost posibil. Diviricean, fiind constultantul politic al lui Plahotniuc, a primit gir de la el să vândă niște imobile confiscate de procurori. Diviricean mi-a spus personal că el va lua aceste bunuri de la Filat și le va vinde pentru suma de 30 de milioane de euro”, a declarat Popa.

Potrivit acestuia, Filat nu a fost de acord inițial cu această variantă, dar până la urmă a fost convins de către fosta sa soție, Sanda Diviricean, și soțul acesteia, Daniel Diviricean.

„În 2017 sau 2018, averea lui Filat, care era confiscată deja, de stat, a trecut pe numele Sandei Filat (Diviricean în prezent, n.r.). A fost o ilegalitate”, a mai spus Popa.

El susține că, la fel, ar fi fost vândute două terenuri din Iași, care tot se aflau sub sechestrul statului.

Potrivit lui Popa, Diviricean era cel care le scria comunicatele de presă foștilor procurori generali Corneliu Gurin și Eduard Harunjen, făcând asta la comanda lui Plahotniuc.

„Diviricean făcea comunicatele de presă pentru Harunjen și Gurin. Consultantul lui Plahotniuc făcea comunicate de presă pentru Procuratura Generală, cum să răspundă ei la acuzații, să facă așa o strategie ca ei să iasă curați”, a mai declarat Popa.

Foștii procurori generali Corneiul Gurin și Eduard Harunjen au fost apelați pentru o reacție, dar nu au răspuns la telefon.