image
Sursa foto: md.undp.org

Urbanistul Victor Chironda va candida la funcția de primar al capitalei: „Chișinăul arată oribil, degradarea trebuie oprită”

Urbanistul Victor Chironda, expert în politici publice, cunoscut prin implicarea sa activă în problemele Chişinăului, a anunțat că va candida la funcția de primar al capitalei.

„Dragi prieteni, Chișinăul arată oribil. E anul 2019, dar orășenii sunt impuși să locuiască într-o junglă de beton și corupție. Doar în ultima lună am răsuflat împreună aer poluat, ne-am îmbulzit în ambuteiaje, am văzut cum sistemele esențiale ale orașului eșuează. Fiecare se descurcă cum poate. În viziunea mea acesta este rezultatul a 30 de ani de politizare a administrării orașului. (...) La moment, nu văd decât aceeași abordare – declarații goale, inițiative populiste și jocuri politice. Politicienii văd în primăria Chișinău și consiliul municipal o trambulină și o platformă politică pentru alegerile parlamentare. Noi însă aici trăim. De aceea, anunț public intenția de a candida la funcția de Primar al Municipiului Chișinău”, afirmă Chironda.

„Mulți dintre voi m-ați îndemnat și m-ați încurajat să candidez. Ultima lună a fost una de analize și evaluări importante. La moment sunt expert în Green City Lab – o organizație care aduce în oraș idei și investiții. Îmi este plăcut și comod să lucrez într-o echipă de profesioniști pentru binele orașului. Știu că implicarea mea în alegeri va atrage multe acuzații stupide. Dar, cred că valoarea pe care o poate aduce orașului un primar technocrat, apolitic, progresist e mai importantă decît deranjul personal al contactului cu politicienii de pe Bîc. Experiența activității civice, studiile în Bruxelles, Viena, Copenhaga și Madrid și realizările mele în domeniul urbanismului și politicilor publice îmi permit să cred că voi reuși să încep transformarea Chișinăului într-un oraș care oferă oamenilor oportunități, confort și siguranță. Nu va fi ușor. Dar degradarea trebuie oprită! Chișinăul trebuie să înceapă să devină oraș modern în care oameni vor să trăiască”, mai spune urbanistul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: