Șase „roți de zăpadă” au apărut pe un câmp de lângă Wiltshire, o localitate din sudul Marii Britanii.

Brian Bayliss, cel care a surprins imaginile spectaculoase cu „roțile de zăpadă”, povestește că inițial a crezut că au fost făcute de un om, dar apoi a văzut că nu erau urme lăsate pe câmp.

Libertatea.roLibertatea.ro

Roțile, care seamănă cu niște baloturi de paie, doar că sunt din zăpadă, se formează atunci când vântul suflă zăpada în aer și formează bulgări care apoi sunt rulați de-a lungul câmpului, scrie libertatea.ro.

Bayliss, în vârstă de 51 de ani, a spus că nu „a mai văzut nimic asemănător înainte”, iar când s-a apropiat „a putut vedea soarele prin mijlocul roților”.

Imaginile au fost surprinse imediat după răsăritul soarelui. Meteorologul BBC, Ian Fergusson, a spus că astfel de fenomene sunt rar întâlnite deoarece rareori se întrunesc toate condițiile necesare pentru a se putea forma role de zăpadă.

Libertatea.roLibertatea.ro

Condițiile necesare pentru formarea acestor „roți de zăpadă” sunt, potrivit meteorologului: un câmp fără vegetație, un strat de zăpadă subțire așezat pe un strat de gheață, temperaturi scăzute și o anumită viteză a vântului.