image
Sursa foto: Getty Images

Face ce vrea la naţională: Atac fără precedent la adresa lui Messi, după egalul ruşinos cu Islanda

Debutul ratat al Argentinei de la CM 2018 a adus mai multe reacţii negative la adresa naţionalei "pumelor". Una dintre ele l-a vizat direct pe Lionel Messi, care este acuzat că face echipa şi că alţi super-jucători nu pot scoate capul la suprafaţă din cauza lui.

"Messi nu permite apariţia unor noi lideri la naţionala Argentinei. Pentru restul lumii, Messi e mai important decât selecţionata Argentinei. Messi face ce vrea la naţională. De ce nu e Garay la lot?", a acuzat cunoscutul jurnalist sud-american Flavio Azzaro.

Aceste acuzaţii sunt amplificate de deciziile ciudate ale selecţionerului Jorge Sampaoli: acesta nu l-a convocat pe Mauro Icardi, golgheterul din Serie A (29 de goluri), iar Paulo Dybala prinde foarte rar echipa.

Atmosfera este una apăsătoare în vestiarul naţionalei Argentinei, după egalul cu Islanda. Messi a ratat penalty-ul care le putea aduce sud-americanilor primele 3 puncte din Rusia.

Argentinianul a ratat 4 din ultimele 7 penalty-uri executate, în toate competiţiile. Messi a devenit astfel doar al treilea argentinian care iroseşte o lovitură de pedeapsă la Cupa Mondială, după Fernando Paternoster, contra Mexicului, în 1930, şi Ariel Ortega, împotriva Suediei, în 2002.

Starul Barcelonei a fost "înţepat" şi de fostul mare atacant, Hernan Crespo. "Messi merită nota cinci pentru performanţa lui. Desigur, ne aşteptăm mai mult de la el, dar Messi nu este Maradona, el singur nu câştigă Cupa Mondială. Acest lucru trebuie înţeles de toţi argentinienii şi mai apoi de colegii săi".

Faptul că lucrurile nu merg foarte bine în cantonamentul Argentinei a fost demonstrat şi de scenele incredibile petrecute duminică. Sampaoli s-a trezit singur la antrenament, după ce nu aflase că ora de început a pregătirilor fusese decalată.

Argentina va juca în runda următoare împotriva naţionalei Croaţiei, joi, într-o partidă în care Messi şi compania sunt obligaţi să obţină cel puţin un punct pentru a nu depinde de alte rezultate în ultima etapă a fazei grupelor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: