image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Plahotniuc reacționează prin intermediul avocatului său: Acuzațiile nu vor putea fi dovedite niciodată

Fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, cercetat pentru implicare în jaful miliardului, respinge acuzațiile și califică acest dosar drept unul politic. Plahotniuc, care a fugit din țară vara trecută, a reacționat prin intermdiul avocatului său, Lucian Rogac.

„Toate acuzațiile făcute la adresa lui Vladimir Plahotniuc sunt nefondate, nu se bazează pe fapte reale și nu vor putea fi dovedite niciodată pentru că nu au fost săvârșite în realitate. Dosarul în care este invocat numele lui Vladimir Plahotniuc este unul politic, realizat la comanda celor care se află acum la conducerea statului” se arată într-o declarație semnată de avocatul Lucian Rogac.

Apărătorul lui Plahotniuc a acuzat și declarații și amenințări publice, dar și prin presiuni directe asupra procurorilor care gestionează dosarul lui Plahotniuc. „Am putut observa cu toții mai multe acțiuni de antenpronunțare a actorilor politici, care au anunțat din timp, public, acțiunile, deciziile pe care urmau să le pună în aplicare unii procurori în cazul lui Vladimir Plahotniuc. Toate aceste acțiuni nu reprezintă altceva decât o tentativă evidentă de infleunțare a actului justiției prin declarații și amenințări publice, dar și prin presiuni directe asupra procurorilor, făcute de cei care se află acum la conducerea Republicii Moldova”, se mai spune în declarație.

Amintim că, săptămâna trecută, procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat despre o nouă ordonanță de punere sub învinuire a lui Vladimir Plahotniuc, declarând că PG dispune de probe incontestabile că fostul șef al PD „este beneficiarul banilor obținuți sub formă de credite de la BEM, prin intermediul Grupului Șor, acoperite în consecință, din mijloacele financiare ale Băncii Naționale a Moldovei”.

Plahotniuc este cercetat pentru crearea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Procurorul general a precizat că, imediat ce actele de învinuire vor fi traduse în limba engleză, vor fi expediate autorităților competente ale Statelor Unite ale Americii pentru a fi extrădat și tras la răspundere în Republica Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: