image
Sursa foto: Getty Images

It's coming to Rome"! Italienii au sărbătorit pe străzi succesul "Squadra Azzurra" de la EURO 2020

Italia a devenit "regina Europei" după ce s-a impus contra Angliei la loviturile de departajare, 3-2, după 1-1 la finalul celor 120 de minute de joc. Penalty-ul decisiv parat de Donnarumma în fața lui Bukayo Saka a declanșat sărbătoarea pe străzile din Roma.

"Squadra Azzurra" a cucerit al doilea titlu continental din istorie. Primul Campionat European obținut de Italia a fost la ediția din 1968, astfel că performanța a fost repetată după 53 de ani. Suporterii din Peninsulă s-au dezlănțuit în toată țara, dar mai ales la Roma. Steaguri, bannere, torțe, claxoane și scandări au fost ingredientele fiestei care s-a întins până la răsăritul soarelui.

Finala Italia - Anglia a ajuns la loviturile de departajare după ce scorul a fost 1-1 la capătul celor 120 de minute. Pentru Italia au înscris de la 11 metri Domenico Berardi, Leonardo Bonucci și Federico Bernardeschi, în timp ce Andrea Belotti și Jorginho au ratat. Pentru Anglia au marcat Harry Kane și Harry Maguire, iar Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka au ratat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: