În cadrul cauzei penale gestionate au fost efectuate un șir de măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, stabilindu-se că suspecții, în mai multe locații din mun. Chișinău.

Acești având la dispoziție utilaje și tehnică specială destinată contrafacerii documentelor, identificau potențiali beneficiari de acte false, pe numele cărora confecționau și ulterior le înstrăinau contra unui preț stabilit din timp documente oficiale false (cărți de identitate românești și permise de conducere auto moldovenești).

Ca rezultat al măsurilor întreprinse, pe 15 februarie, la domiciliile figuranților au fost depistate și ridicate cinci permise de conducere moldovenești și 11 cărți de identitate românești, toate cu semne de falsificare, utilaje speciale și tehnică de imprimare adaptate pentru confecționarea acestor tipuri de documente, precum și materie primă (blanchete, hîrtie și peliculă specială).

De asemenea, în calculatorul utilizat de către învinuiți au fost depistate și alte fișiere care conțineau blanchete pregătite pentru imprimarea mai multor permise de conducere și cărți de identitate.

Făptuitorii au fost reţinuți pe un termen de 30 zile.

Dacă li se va demonstra vinovăția, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la cinci ani.

Investigațiile pe caz continuă, în scopul identificării beneficiarilor actelor de identitate falsificate și stabilirii bunurilor obținute pe cale infracțională, în vederea confiscării speciale și extinse a acestora.