image
Sursa foto: Getty Images

Arsene Wenger vrea desființarea Ligii Națiunilor! Argumentele fostului antrenor de la Arsenal

Arsene Wenger, fostul antrenor al lui Arsenal, cere desființarea Ligii Națiunilor, competiție pe care „nu multă lume o înțelege”, după cum crede chiar fostul ”tunar”.

Chiar dacă UEFA Nations League, competiție înființată recent și ajunsă deja la a doua ediție, oferă echipelor naționale posibilitatea de a ajunge mai ușor la turneele finale, Wenger are argumentele sale pentru care cere ca aceasta să fie desființată.

”Trebuie să scăpăm de Liga Națiunilor și să găsim evenimente mai clare, pe care toată lumea le înțelege. Dacă întrebăm oameni pe stradă ce este Liga Națiunilor, puțini vor ști să explice. Trebuie să avem cât mai puține evenimente. Un Campionat Mondial și un Campionat European o dată la doi ani ar fi ceva mai potrivit pentru lumea modernă.

Mereu le-am spus oamenilor că nu contează cât aștepți până la competiție, ci cu calitatea competiției. Până la urmă, oamenii se uită la Champions League în fiecare an”, a explicat antrenorul francez, ajuns la 70 de ani, pentru Bild.

Wenger a fost antrenorul lui Arsenal între 1996 și 2018, timp în care a strâns peste 1200 de meciuri și a reușit să câștige 17 trofee. În prezent, francezul lucrează în cadrul FIFA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: