image
Sursa foto: jurnal.md

FLASH: Încă 17 cazuri de infecție cu virusul COVID-19 în RM; Dodon: „Noi credeam că dinamica va fi mai rapidă”

Încă 17 cazuri de infecție cu virusul COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. În total, numărul celor diagnosticați cu noul tip de coronavirus a ajuns la 66.

„Astăzi au fost testate primar 90 de persoane. Avem 17 cazuri înregistrate de infecție cu COVID-19, 12 sunt cu transmitere locală. Este vorba despre 8 cazuri în Chișinău, un caz în Hâncești, două cazuri din Sângerei și un caz la Ștefan Vodă. Avem 5 cazuri de import, este vorba despre 4 cazuri din Ucraina și un caz din Rusia. În total avem 66 de cazuri înregistrate”, a precizat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

În cadrul briefingului, șeful statului a ținut să spună că bilanțul nu e atât de rău după cum se așteptau autoritățile.

„Cifra 17, pe de o parte, poate fi considerată una destul de mare. Dar vreau să spun destul de sincer că, după calculele noastre împreună cu specialiștii, prognozele noastre erau că vom avea mai multe cazuri. Eu nu vreau să fiu prea optimist, dar noi am preîntâmpinat și suntem pregătiți pentru creșterea numărului de cazuri. Noi suntem în așteptare și înțelegem că pot să fie câteva sute de cazuri în următoarele săptămâni. Noi credeam că o să fie dinamica mai rapidă. Faptul că nu e atât de rea e un lucru bun, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm”, a comentat Dodon.

Președintele a mai menționat că o parte dintre cei confirmați astăzi cu infecția de COVID-19 au fost recent în excursie la mănăstirea Poceaev din Ucraina.

„Din cazurile de import din Ucraina, noi înțelegem că suntem în post, toți suntem creștini, trebuie să ne rugăm și este binevenit, dar în Ucraina au mers în excursie la Poceaev. E bine când mergem în excursie. Dar uitați-vă că avem 4 cazuri de import din Ucraina. Și mai departe, din cazurile care s-au confirmat astăzi pe intern, sunt inclusiv unii întorși din excursie de la mănăstire. Vă rugăm mult să vă abțineți de la ieșirile din țară. (...) Noi suntem pregătiți pentru cele mai sumbre scenarii. Responsabilitate, calm, liniștit și vom trece peste această provocare. Sănătate tuturor”, a mai adăugat Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: