image
Sursa foto: Piata Agroalimentara Floresti

Lucrări de construcție la piața din Florești: Comercianții au rămas cu ochii în soare în preajma sărbătorilor de iarnă

În preajma sărbătorilor de iarnă, când de regulă vânzările sunt mari, comercianții de la piața din Florești au rămas cu ochii în soare. Proprietarul a inițiat niște lucrări de construcție și a închis o parte din piață, fără a-i preîntâmpina pe oameni că nu vor avea loc de vânzare. Aceștia s-au pomenit că trebuie să stea cu marfa fie în stradă, fie în alte locuri, unde nici clienți nu sunt. Primarul orașului Florești zice că vânzătorii au o singură opțiune - să rabde.

Comercianții spun că au fost alungați din piață, pentru că acolo sunt lucrări de reconstrucție. În schimb le-au fost propuse locuri dosite, pe unde rar când trece vreun om.

Irina are un magazin cu fructe și legume chiar la intrarea blocată. Spune că nimeni nu-i mai trece pragul de când poarta a fost închisă.

Am mers la directorul pieței, Tamara Cebotaru, pentru explicații. Inițial, ea ne-a acuzat că am fi plătiți să filmăm piața din Florești. Apoi a zis că cineva dintre vânzători ar avea interese ca piața să fie închisă. Într-un final, Tamara Cebotaru ne-a declarat că vrea să ridice în piață un centru comercial.

Tamara Cebotaru, directorul pieței: „Un centru comercial, în care se vor acorda condiții tot la oamenii care au activat pe terenul dat. Se caută toate posibilitățile să facă piedici la ceea ce pornim noi."

Primarul orașului Florești, Iurie Gangan, ne-a declarat că terenul unde se află piața a aparținut primăriei, dar în anii 2000 a fost privatizat, cel mai probabil, cu abateri. Primăria a acționat-o pe Tamara Cebotaru în judecată, dar acum o lună a pierdut procesul. Oamenilor nu le rămâne nimic decât să rabde, a mărturisit primarul de Florești.

IURIE GANGAN, primarul orașului Florești: „Doamna a spus că e terenul dumneaei, proprietate privată, vrea să facă o construcție și că totuși va fi o piață acolo."

În piața de la Florești activează câteva sute de antreprenori.

Noutăţile partenerilor

comentarii: