image
Sursa foto: Profimedia

Rușii au găsit trei ”beneficii” ale excluderii sportivilor și echipelor din competiții + cum au numit războiul din Ucraina

Izbucnirea războiului din Ucraina, provocat de Rusia, a avut urmări notabile și în lumea sportului.

Toate competițiile internaționale, indiferent de disciplina sportivă, au fost anulate, echipele rusești de fotbal au fost excluse din turnee, iar Comitetul Olimpic Internațional a cerut ca sportivilor să nu le fie permisă participarea în viitoare evenimente, ceea ce s-a întâmplat deja la Jocurile Paralimpice.

Totuși, rușii au reușit să găsească trei beneficii ale valului de excluderi din ultimele aproape două săptămâni, de când a început războiul.

Concret, într-un material public pe site-ul Sport.ru, primul beneficiu găsit este ”posibilitatea sportivilor să se relaxeze și să nu se confrunte cu o presiune suplimentară”.

Al doilea avantaj prezentat de ruși este ”oportunitatea descoperirii unor noi talente”, în timp ce al treilea beneficiu este ”posibilitatea Rusiei de a arăta încă o dată că este indestructibilă”.

În articolul citat, nu apare în niciun moment cuvântul război când vine vorba despre acțiunile Rusiei în Ucraina.

Când s-a adus în discuție motivul pentru care sportivii și echipele rusești au fost excluse, s-au folosit termenii ”relațiile existente dintre Rusia și Ucraina” și ”conflicte”.

De altfel, Kremlinul a interzis presei să folosească termenul război, iar cei care denumesc astfel evenimentele din Ucraina sunt acuzați de ”fake news” și riscă o condamnare la închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: