image
Sursa foto: elynews.com

Cum se vor desfășura examenele de bacalaureat în acest an, dacă numărul de infectări va fi în creștere

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță cum se vor desfășura anul acesta examenele de evaluare pentru ciclurile primare, gimnaziale și liceale. Portrivit autorităților, dacă numărul cazurilor de Covid-19 va fi în creștere, perioada susținerii examenelor ar putea fi extinsă.

Circa 33 313 elevi din clasele primare vor susține anul acesta testarea națională, iar perioada desfășurării testării naționale în învățământul primar este 12-20 mai.

Examenele de absolvire a gimnaziului vor fi susținute de circa 29.765 de elevi în perioada de 3-14 iunie.

„Sunt înscriși 16773 de candidați la examenul național de bacalaureat pentru anul școlar 2020-2021 care va avea loc în perioada 4-22 iunie. De asemenea, urmează a fi acordată nota 10 (zece) din oficiu la limba străină pentru 1298 de elevi”, a declarat ministrul Educației Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa.

Iar pentru elevii care în ziua probei de examen vor fi în carantină sau izolare din motive de sănătate sau alte motive întemeiate, se va organiza o sesiune specială în perioada 23-25, 28 iunie.

Perioada desfășurării examenelelor de bacalaureat ar putea fi extinsă în cazul în care se atestă o situație epidemiologică gravă și numărul de cazuri Covid-19 va fi în creștere. MECC examinează și scenarii ce presupun deplasarea perioadei de desfășurare a examenului național de bacalaureat.

Perioada poate fi deplasată cu 10-20 de zile cu încadrarea în termenele de admitere în instituțiile de învățământ superior din țară și cele de peste hotare.

Dacă perioada de desfășurare a examenului de bacalaureat nu va putea fi deplasată, ministerul va propune și alte scenarii mixte.

Noutăţile partenerilor

comentarii: