image
Sursa foto: Jurnal.md

După eșecul PSRM în alegeri, Dodon vrea să lase suburbiile fără dreptul de a vota primarul general al capitalei

După înfrângerea suferită de socialistul Ion Ceban în fața lui Andrei Năstase, președintele Igor Dodon vrea să lase suburbiile fără dreptul de a participa la alegerile pentru funcția de primar general al capitalei.

Și asta în condițiile în care locuitorii suburbiilor au votat masiv pentru candidatul forțelor proeuropene și antioligarhice.

„Nu exclud că la următoarele alegeri vom avea aceste schimbări, dar asta depinde de rezultatele alegerilor parlamentare”, a spus Dodon.

În opinia șefului statului, suburbiile nu ar trebui să poată vota pentru edilul capitalei, ci doar componența Consiliului Municipal Chișinău.

„Noi locuim în Chișinău și nu votăm pentru primarul de la Condrița, dar ei votează pentru primarul Chișinăului. Apare o întrebare serioasă: ce au ei cu asta? Sunt împotrivă ca suburbiile să fie scoase din municipiu, dar soluția e foarte simplă. Trebuie să fie ales primarul orașului, nu primarul municipiului. De exemplu, cei din Durlești votează pentru primarul lor, pentru consilierii lor, pentru consilierii municipali și pentru primarul Chișinăului. În alte raioane nu există așa ceva”, a declarat Dodon la NTV.

Dodon a mai adăugat că, cel mai probabil, Ion Ceban va rămâne candidatul socialiștilor la următoarele alegeri pentru primăria capitalei.

„În această campanie s-a manifestat și Vlad Bătrâncea. Îl vom pregăti pentru alte chestii, la nivel național. Îl vom pregăti pentru Parlament, Guvern, etc.”, a spus Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: