image
Sursa foto: Jurnal.md

Codul Portocaliu de condiții meteorologice complicate: IGSU avertizează șoferii și părinții să fie prudenți

În legătură cu anunțul meteorologilor privind Codul Portocaliu de condiții meteorologice complicate Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vine cu recomandări către populația țării.

IGSU îndemnă cetățenii să fie responsabili, în special conducătorii auto. Șoferii sunt îndemnați să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător condițiilor de iarnă, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri.

Mai mult, conducătorii auto trebuie să respecte regimul de viteză, iar dacă aleg o destinație mai lungă să țină bateria telefonului încărcată.

Atenționarea este și pentru oamenii care au în grijă minori. Părinții sunt rugați să-și monitorizeze copii și să nu-i lase singuri în condiții meteo nefavorabile, atunci când vin și pleacă din instituțiile școlare.

În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Amintim că Serviciul Hidrometeorolog de Stat a anunțat cu puțin timp în urmă despre deplasarea unui ciclon sudic în intervalul 27- 28 ianuarie, astfel se prevede condiții meteorologice complicate.

Pe arii extinse vor cădea precipitații puternice sub formă de lapoviță și ninsoare. Va avea loc intensificarea vântului din nord de până la 15/20 m/s, iar izolat va viscoli și se vor forma troiene.

comentarii: