image
Sursa foto: privesc.eu

Maia Sandu, despre comisia privind Open Dialog: Să fiu chemată în ședinţă publică, nu închisă, în fața unor loiali regimului

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, solicită organizarea unor audieri publice în cadrul comisiei de anchetă privind activitatea Open Dialog.

„Dacă parlamentarii ar fi interesați de adevăr, ar organiza audieri publice, cu prezența presei, așa încât cetățenii Republicii Moldova să fie informați plenar”, a spus liderul PAS.

„Așa-numita Comisie de anchetă care investighează presupusa finanțare ilegală a PAS, aducând drept unică probă participarea mea la un eveniment public în Parlamentul European, la invitația unor membri importanți ai Parlamentului European, a decis să mă invite la audieri închise. Organizarea unei ședințe închise arată că Parlamentul nu este interesat nici să afle adevărul, nici să asigure dreptul oamenilor la informare”, a comentat Maia Sandu.

În opinia președintei PAS, „minciunile lansate premeditat în public despre finanțarea PAS, inclusiv de către deputați în Parlamentul Republicii Moldova, trebuie deconspirate tot în Parlament și tot public, pentru că oamenii au dreptul să afle adevărul”.

„Solicit să fiu chemată într-o ședinţă publică, pentru a mă adresa tuturor cetățenilor, dar nu într-o ședinţă închisă, în fața unei comisii compuse din reprezentanți loiali ai regimului Plahotniuc-Dodon”, a spus Maia Sandu.

Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea Fundaţiei Open Dialog a anunțat astăzi că a decis amânarea audierilor programate pentru această săptămână. Următoarele audieri sunt programate pentru luni, 12 noiembrie.

Parlamentul a constituit, la începutul lui octombrie, o comisie de anchetă care investighează „elucidarea circumstanţelor imixtiunii Fundaţiei Open Dialog în treburile interne ale Republicii Moldova și finanţarea ilegală a unor partide politice”. Din comisie fac parte trei deputați PD, doi socialiști și unul de la grupul PPE.

Open Dialog Foundation este o organizație internațională de drepturi ale omului cu reprezentanțe la Varșovia, Kiev și Bruxelles. Scopul principal al Fundației este de a proteja drepturile omului, democrația și statul de drept în spațiul post-sovietic.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: