image
Sursa foto: gov.md

Ion Chicu vorbește despre lansarea unor curse charter de pe Aeroportul Mărculești începând din mai 2020

Premierul Ion Chicu vorbește despre lansarea unor curse charter de pe Aeroportul Mărculești deja începând din mai 2020. Șeful Guvernului a inspectat astăzi aeroporturile din nordul țării: Bălți și Mărculești.

Șeful Executivului a fost informat despre starea în care se află cele două obiective și care ar fi investițiile necesare pentru a putea face operațional un aeroport internațional în nordul țării, anunță Serviciul de presă al Guvernului.

Directorul Aeroportului Internațional Mărculești, Nicolae Clichici, a prezentat premierului pista de 2520 de metri, tehnica aeroportuară, depozitele, postul vamal, dar și aeronavele din dotare. În context, acesta a afirmat că Aeroportul este funcțional și oricând poate primi o gamă largă de nave.

„Republica Moldova mai are nevoie de cel puțin un aeroport. În acest moment vorbim despre posibilitatea de lansare a unor curse low-cost de aici. Cred că e necesară o colaborare intensă dintre conducerea Aeroportului Internațional Marculești, Autoritatea Aeronautică Civilă și APP pentru realizarea unui studiu de fezabilitate. Obiectivul ar fi ca din luna mai 2020 să se opereze deja curse charter”, a declarat Chicu.

Ion Chicu a inspectat și Aeroportul din Bălți. Întreprinderea activează şi are 53 de angajați, deține aeronave, tehnică aeroportuară și o pistă de 2240 de metri cu posibilități de extindere a ei.

Premierul Ion Chicu a declarat că instituțiile responsabile se vor întruni săptămâna viitoare la Guvern pentru a elabora un plan de acțiuni, menit să asigure modernizarea şi certificarea unui Aeroport internațional, ce ar opera în nordul țării.

Anterior, Chicu a declarat că la Aeroportul de la Mărculești sunt necesare investiții de 30 de milioane de lei, pentru a-l face funcțional până în iunie, anul viitor.

MărculeștiMărculești
MărculeștiMărculești
MărculeștiMărculești
MărculeștiMărculești
MărculeștiMărculești
MărculeștiMărculești
MărculeștiMărculești
MărculeștiMărculești

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: