Viorica Marcuță, șefa aparatului Consiliului Superior al Procurorilor, a comunicat reporterului Anticoruptie.md că instituția nu dispunea înainte de transport și împrumuta mașinile de la Procuratura Generală.

„Suntem o structură independentă și trebuie să avem patrimoniul nostru. Mașina va fi folosită pentru necesitățile consiliului. Așteptăm să se facă reparație și ne vom muta în clădirea de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 73”, a precizat funcționara.

Anunțul licitației de procurare a automobilului a fost făcut la 13 iulie 2018.

Beneficiarul a înaintat mai multe cerințe către furnizor: mașina să fie de culoare bej, să aibă preșuri de culoare neagră, cutia de viteze să fie automată, iar capacitatea motorului – de 1.500–1600 centimetri cubi.

Pentru anul 2018, pentru Consiliul Superior al Procurorilor au fost planificate achiziții în valoare de 1,476 milioane de lei. Cea mai mare sumă, 616.000 de lei, urmează să fie cheltuită pentru procurarea mobilierului. Instituția va avea și pagina web, pentru care s-a achitat 80.000 de lei.

Consiliul Superior al Procurorilor este un organ de autoadministrare a procurorilor, constituit din 12 membri. Dintre aceștia procurorul general, președintele Consiliului Superior al Magistraturii și ministrul Justiției sunt desemnați din oficiu.