image
Sursa foto: Profimedia Images

Protestele antiguvernamentale din Belarus rămân fără ecou: Aleksandr Lukașenko a anunțat că nu vor avea loc noi alegeri

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a anunţat luni că nu vor avea loc noi alegeri prezidenţiale, în pofida cererilor opoziţiei şi a protestelor antiguvernamentale din întreaga ţară, scrie Agerpres.

„Nu ar trebui niciodată să vă aşteptaţi să fac ceva sub presiune. Nu vor avea loc (noi alegeri)” a spus liderul de la Minsk.

Noi manifestaţii erau în desfăşurare luni dimineaţă în faţa mai multor uzine şi a sediului televiziunii publice de la Minsk, la apelul opoziţiei, care a anunţat o grevă generală pentru a protesta împotriva realegerii controversate a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, la 9 august.

Demonstranţi purtând drapele alb şi roşii ale opoziţiei s-au reunit în faţa unei uzine de maşini grele unde Lukaşenko a sosit luni cu elicopterul, conform AFP.

De asemenea, mii de angajaţi au oprit lucrul la uzina de tractoare de la Minsk (MTZ).

Duminică, manifestanţi care scandau „Demisia!” au umplut centrul capitalei belaruse, în cel mai amplu protest de până acum împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, după ce Rusia a anunţat că îi va oferi acestuia sprijin militar dacă va fi necesar. Oponenţii lui Lukaşenko, aflat la putere de 26 de ani, spun că votul a fost fraudat, dar preşedintele invocă rezultatele oficiale, care îi acordă peste 80% din sufragii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: