image
Sursa foto: realitatea.md

Fostul procuror anticorupție Roman Statnâi, reținut de PCCOCS

Roman Statnâi, fostul subaltern al Șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție a fost reținut în seara zilei de ieri, la sediul PCCOCS, după ce a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit pe mai multe capete, precum: exces de putere, fals în acte publice, reținerea sau arestarea ilegală și tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate.

Potrivit Procuraturii, toate au fost comise în privința co-proprietarilor rețelei de benzinării „VENTO”, cărora, împreună cu șeful său de atunci, Viorel Morari, doi polițiști și alte persoane încă nestabilite, le-ar fi fabricat un dosar la comandă.

Recent, frații Igor și Adrian Borș, co-proprietarii rețelei de benzinării „VENTO”, au fost reabilitați în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Pe parcursul zilei de astăzi, fostul procuror va fi pus sub învinuire, după care se va decide asupra măsurii preventive aplicabile.

Tot astăzi, Curtea de Apel Chișinău urmează să examineze contestația PCCOCS împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana din 20 ianuarie curent, prin care demersul procurorului la aplicarea arestului în privința șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție a fost respins integral.

Noutăţile partenerilor

comentarii: