image
Sursa foto: jurnal.md

Carp: Camioanele cu explozibil de pe traseul Chișinău-Bălți aparțin lui Nichiforciuc și Andronachi; Reacția unuia dintre ei

Cele două camioane încărcate cu substanțe explozive, stopate astăzi de polițiști pe traseul Chișinău – Bălți, se îndreptau spre cariera de la Micăuți, care ar fi controlată de către deputații Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc, afirmă deputatul Lilian Carp. „Duceau o bombă pe roți”, spune Carp. De cealaltă parte, Nichiforciuc respinge acuzațiile și îl acuză pe Carp că minte.

Două autocamioane încărcate cu substanțe explozive au fost oprite de polițiști pe traseul Chișinău - Bălți, la ieșirea din localitatea Măgdăcești, raionul Criuleni, și comuna Gornoe, din raionul Strășeni. În urma verificărilor, polițiștii au depistat în autovehicule substanțe explozive cu destinație civilă, iar transportul explozibililor nu dispuneau de semnele rutiere obligatorii cu inscripția „ADR” și nu dețineau permisul de transport mărfuri periculoase „ADR”.

Deputatul Lilian Carp afirmă, într-un live pe pagina sa de Facebook, că cele două camioanele se îndreptau spre cariera de la Micăuți, unde s-ar efectua lucrări ilegale. Conform acestuia, cariera ar fi controlată de către doi deputați.

„Este vorba despre cariera Micăuți, unde se fac lucrări ilegale. Această carieră este controlată de către Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc. Pe bandiții noștri din RM cazul din Beirut nu i-a învățat nimic, practic ei duceau o bombă pe roți”, susține Lilian Carp.

Posted by Carp Lilian on Friday, 18 September 2020

Solicitat de jurnal.md, Eugeniu Nichiforciuc a declarat că Lilian Carp este „mincinos” și că ar acționa în interesul unor grupuri economice.

„Domnul Lilian Carp este un deputat iresponsabil și mincinos și din păcate din ceea ce văd este și foarte slab informat. Eu nu controlez, nu cunosc, nu am tangență cu substanțe explozive din RM ori din oricare altă țară. Dar aceste declarații mincinoase ale domnului Carp mă provoacă să admit că domnul Carp acționează în interesul unor grupuri economice și cu anumite interese private și meschine”, a punctat Nichiforciuc.

L-am contactat și pe Vladimir Andronachi pentru o reacție, dar deputatul nu a răspuns la apeluri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: