image
Sursa foto: jurnal.md

Slusari, către Ciocoi: „Angajații CFM nu au ce pune pe masă de sărbători”

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, anunță că a mers azi la Guvern, în contextul protestului anunțat de angajații Căilor Ferate din Moldova, pentru a discuta despre identificarea surselor necesare pentru oferirea unor compensații angajaților care nu și-au văzut salariile timp de cinci luni.

Vizita la Guvern nu s-a soldat cu nimic doarece premierul interimar Aureliu Ciocoi se află într-o deplasare la Viena.

În context, Alexandru Slusari și-a reiterat apelul ca subiectul respectiv să fie discutat la ședința Consiliului Suprem de Securitate, și a solicitat instituțiilor statului să se unească cât mai urgent pentru a soluționa problema gravă de la ÎS Căile Ferate.

Săptămâna trecută deputații din Platforma DA au depus un proiect de lege pentru a soluționa parțial problema salariaților de la întreprindere. A fost propusă alocarea subvențiilor concret pentru angajați, și nu întreprinderii în sine care imediat ce va recepționa banii va fi asaltată de creditori, existând riscul ca angajații să nu-și primească în continuare salariile. Autorii proiectului au propus ca subvențiile alocate să fie în valoare de cel puțin două salarii medii pentru o persoană.

Azi, Alexandru Slusari a venit la guvern pentru a discuta cu premierul interimar acest subiect, amintind că CES are dreptul să realoce resurse din buget pe perioada stării de urgență. „Este nevoie de 56 de milioane de lei pentru a acoperi necesitățile a circa 6000 de angajați care, la propriu, nu mai au surse de supraviețuire, deși continuă să vină la serviciu”, a spus deputatul

Aflând că premierul este plecat la Viena, deputatul i-a sugerat ca atunci când se va caza„ într-un hotel de lux” să se gândească la oamenii angajați la această întreprindere de stat de importanță strategică pentru RM - Căile Ferate, angajații căreia, realmente, nu vor avea ce pune pe masă copiilor de sărbători”.

Aureliu Ciocoi nu a oferit deocamdată nici un comentariu în legătură cu acest subiect.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: