image
Sursa foto: jurnal.md

Conflict între PD și Șor din cauza unui fotoliu; Babuc: Nu-mi eliberează locul; Tauber: Cea mai mare întrebare de pe agendă

Ședința Parlamentului a început astăzi cu dispute verbale din cauza unui... fotoliu. Și asta după ce deputatul PD Monica Babuc s-a pomenit fără loc după ce a fost demisă din funcția de vicepreședinte al Parlamentului, iar locul acesteia a fost ocupat de Vladimir Vitiuc, transfug din PD aderat la Partidul Șor.

„După decizia de numire în funcția de vicepreședinte al Parlamentului a domnului Vitiuc, nu-mi pot găsi locul. Colegii nu eliberează locul care trebuie. Decideți dvs. sau revin la locul meu în prezidiu sau să se rezolve problema”, a declarat Monica Babuc.

„Înțeleg că în zona de centru nu puteți împărți locurile? Rog președinții de fracțiuni din zona centrală, după ședință să intrați la mine împreună cu Secretarul general al Parlamentului. Rog să-mi dați și schema, dacă a ajuns că eu trebuie să fă așez în sală. Fac, nu e nicio problemă”, a spus președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi.

„Ieri, domnul Diacov s-a apropiat de noi cu această întrebare. Eu cred că noi avem o perioadă ca să examinăm și să luăm decizia. Așa că nu înțeleg de ce doamna Babuc a intervenit astăzi. Cea mai mare întrebare de pe agendă, doamna Babuc nu are unde să stea”, a intervenit Marina Tauber de la Partidul Șor.

La un moment dat disputa verbală a continuat fără microfoane. Deputatul Alexandru Jizdan i-a luat apărarea Monicăi Babuc și a continuat cearta cu Marina Tauber chiar și după ce s-a purces la examinarea proiectelor.

„Așa e în Parlamentul nostru”, a comentat Zinaida Greceanâi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: