image
Sursa foto: Victor Para//Facebook

Alertele cu bombă de dimineață în Chișinău, anunțate de un deținut de la Bender; Ce s-ar ascunde în spatele apelului

În această dimineață autoritățile de la Chișinău au fost puse pe jar, după ce un apel telefonic la 112 anunța că în incinta Primăriei municipului Chișinău și la Ambasada Ucrainei în Republica Moldova se află obiecte explozibile. După mai bine de două ore de cercetări, alertele au fost declarate false.

Apelul la serviciul 112 ar fi fost făcut de un deținut, aflat în Penitenciarul nr. 12, Bender, susțin sursele Jurnal.md.

Surse demne de încredere ne spun că scopul apelului la 112 ar avea legătură cu faptul că s-ar încerca ca astfel să se distragă atenția de la cetățenii ruși, apropiați lui Igor Dodon, care vin în aceste zile la Chișinău sub pretextul că ar fi observatori la alegerile prezidențiale.

Am încercat să aflăm de la poliție dacă apelul făcut la ora 7.00, prin care se anunța despre alertele cu bombă a fost localizat și dacă într-adevăr acesta ar fi fost făcut de un deținut din Penitenciarul nr. 12 din Bender.

Ofițerul de presă al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati, ne-a comunicat următoarele: „A fost localizat de unde a fost efectuat apelul, dar pentru a nu prejudicia mersul acțiunilor de urmărire penală, care la moment sunt întreprinse de către organele de drept, mai multă informație nu vă putem oferi”.

Poliția a precizat dimineață că au fost inițiate cauze penale, în contextul alertelor cu bomba, iar angajații poliției întreprend toate măsurile pentru a identifica și reține individul care a comunicat despre minarea instituțiilor.

Dacă va fi prins și identificat, bărbatul care a sunat la 112 riscă doi ani de închisoare, amendă de zeci de mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității.

Noutăţile partenerilor

comentarii: