image
Sursa foto: Jamileh Javidpour / SWNS / SWNS / Profimedia

Un nou studiu tulburător arată cum se practică canibalismul în regatul animalelor

O specie ciudată şi invazivă de meduze din Europa îşi mănâncă proprii pui atunci când nu mai găseşte altceva de mâncare, susţine un nou studiu.

Animalul cu tendinţe canibalistice este o specie numită Mnemiopsis leidyi, cunoscută de asemenea şi drept „meduza-pieptene”, potrivit cercetătorilor.

Specia aceasta eşuează în mod regulat pe plajele baltice, iar cercetătorii cred că aceste meduze îşi mănâncă propriile larve atunci când proviziile sunt limitate, transmite Fox News, citat de descopera.ro.

Într-un studiu publicat în Jurnalul Communications Biology, cercetătorii de la Universitatea of Southern Denmark susţin că această descoperire arată cum este practicat canibalismul în regatul animalelor.

Despre meduze se ştia deja că pot supravieţui chiar şi în ciuda vremurilor dificile, dar cercetătorii nu înţelegeau, până acum, cum anume reuşeau.

Iniţial, oamenii de ştiinţă credeau că lipsa prădătorilor era motivul, după cum notează şi cercetătorii în rezumatul lucrării publicate în Jurnalul Communications Biology.

Specia invazivă are un impact extrem de negativ asupra pescăriilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: