image
Sursa foto: Jurnal.md

Tarifele pentru energia electrică ar putea fi modificate din nou

Tarifele la energia electrică ar putea să scadă cu circa 13 la sută de la 1 iulie. Gas Natural Fenosa, FEE Nord şi RED Nord au depus la ANRE solicitări de modificare a tarifelor, informează Mold-Street.

Conform unor calcule efectuate de ANRE, preţurile reglementate pentru furnizarea energiei electrice ar urma să includă şi suplimentele tarifare, care de fapt sunt în favoarea consumatorilor.

Astfel la energia electrică furnizată la tarife reglementate de către Gas Natural Fenosa Furnizare SRL pentru consumatorii casnici ale căror instalaţii sunt racordate la reţelele de tensiune joasă (0,4 kV) tariful va scădea cu 25 de bani (+12,7%): de la 199 bani la 174 bani/kWh.

Pentru consumatorii ale căror instalaţii sunt racordate la reţelele electrice de distribuţie de tensiune medie (6–10 kV) tariful ar urma să scadă cu 24 de bani: de la 182 bani/kWh la 158 bani/kWh, iar la consumatorii, ale căror instalaţii sunt racordate la reţelele electrice de distribuţie de înaltă tensiune (35; 110 kV) tariful ar urma să coboare cu 21 de bani: de la 153 bani/kWh la 132 bani/kWh.

În cazul consumatorilor casnici din nordul ţării deserviţi de compania statului FEE Nord preţul reglementat ar urma să fie de 191 bani pentru un kWh, comparativ cu 212 bani pentru un kWh, cât este în prezent. Altfel spus populaţia din zona deservită anterior de RED Nord-Vest va achita un tarif cu circa 10% mai mic decât în prezent.

Tarifele în vigoare au fost aprobate în şedinţa publică din 17 martie 2017 a Consiliului de Administraţie al ANRE.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: