Breaking News

Igor Grosu a fost ales președinte al Parlamentului

UPDATE 15:03 // Igor Grosu este noul președinte al Parlamentului, fiind ales cu 64 de voturi. Speakerul și-a ocupat locul în prezidiu în cadrul unei ceremonii...

image
Sursa foto: timeout.ru

Locuitorii Moscovei care lucrează direct cu publicul, obligați să se vaccineze anti-Covid

Autoritățile locale din Moscova au ordonat tuturor celor care lucrează cu publicul să fie vaccinați împotriva Covid-19, aceasta fiind una dintre cele mai dure decizii luate la nivel global în privința obligării angajaților de a se vaccina.

Un decret emis miercuri listează mai multe joburi – de la frizeri, comercianți și șoferi de taxi până la funcționari bancari, profesori și interpreți – pentru care vaccinarea va fi acum obligatorie. Viceprimarul Moscovei, Anastasia Rakova, a declarat că lista acoperă mai mult de 2 milioane de lucrători din capitala Rusiei.

Companiilor le-au fost acordate o lună pentru a se asigura că cel puțin 60% din personal se vaccinează cu prima doză, altfel sunt amendați sau activitatea le este suspendată.

Cel puțin o regiune provincială, Kuzbass din Siberia, a emis un ordin similar, care spune că “anumite categorii de cetățeni” vor trebui să se vaccineze, iar agențiile de stat și companiile trebuie să vaccineze 60% din personal până la mijlocul lunii iulie.

Rusia a oferit de anul trecut vaccinuri publicului, însă până acum numărul celor imunizați este scăzut iar un nou val de infectări a apărut, capitala fiind cea mai lovită.

“Mai mult de 12.000 de persoane sunt în spital cu diverse grade de severitate. În ceea ce privește morbiditatea, suntem deja la nivelul apogeului de anul trecut”, a scris, miercuri, primarul Moscovei, Sergei Sobyanin, pe blogul său personal.

Viceprimarul Rakova a spus că săptămâna trecută a existat o creștere mai mare de 70% în ceea ce privește internările la spital iar Moscova ar putea rămâne în 2-3 săptămâni fără paturi libere pentru tratarea pacienților de Covid, potrivit agenției de presă Interfax.

Țările din jurul lumii s-au chinuit să combată ezitarea față de vaccinare. Însă majoritatea s-au oprit la cererea serurilor, exceptând cazuri limitate.

Kremlinul și-a exprimat îngrijorarea privind rata mică de vaccinare în Rusia. Președintele Vladimir Putin a spus, duminică, că doar 18 milioane din populația de 144 de milioane de oameni s-au vaccinat. Moscova a exportat doze din vaccinul Sputnik V, chiar dacă majoritatea rușilor au refuzat să se vaccineze.

Agenția de presă TASS a citat un oficial local al Moscovei, Yevgeny Danchikov, spunând că firmele care nu își vaccinează personalul ar putea fi amendate cu până la 1 milion de ruble (14.000 de dolari) pentru abateri repetate. Activitatea firmelor ar putea de asemenea să fie suspendată pe o perioadă de până la 90 de zile.

Moscova a înregistrat 5.782 de cazuri noi de Covid-19, din cele 13.397 raportate miercuri la nivel național. Tot în ultimele 24 de ore au fost 75 de decese în capitală din cauze legate de infectarea cu coronavirus, scrie Digi24.ro

Sobyanin a afirmat, sâmbătă, că Moscova va folosi mii de paturi de spital pentru a primi fluxul de pacienți Covid-19 și le-a spus rezidenților din oraș să nu meargă la muncă în această săptămână.

Câteva regiuni au impus mai multe restricții marți, în acea zi fiind înregistrat cel mai mare număr de cazuri dintr-o zi, din luna februarie până acum. În weekend, Sankt Petersburg, care găzduiește meciuri la EURO 2020, și autoritățile din Moscova au transmis că impun noi restricții.

Citeşte mai mult despre

comentarii: