image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase a cerut demisia lui Aureliu Ciocoi, „pentru grava ofensă adusă veteranilor războiului de pe Nistru”

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a cerut demisia neîntârziată a ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, „pentru grava ofensă adusă veteranilor războiului de pe Nistru, dar şi tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, prin declaraţiile sale iresponsabile, sinonime cu trădarea de patrie”.

Aflându-se astăzi în satul Ustia, raionul Dubăsari, la una din întâlnirile sale cu oamenii, Andrei Năstase l-a acuzat pe Aureliu Ciocoi că, „afirmând că armata rusă (dislocată şi acum ilegal pe teritoriul Republicii Moldova în pofida Acordului de la Istanbul şi a altor documente internaţionale) este forţa militară care ne-a adus pacea, a comis o crimă morală îndreptată împotriva celor care au apărat cu propriul sacrificiu independenţa Republicii Moldova”.

„Prin această declaraţie nesăbuită Ciocoi sfidează adevărul istoric şi susţine o cauză străină, cauza ocupanţilor”, a menționat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA i-a cerut preşedintelui Dodon să-l demită imediat pe ministrul de Externe, în cazul în care acesta nu-şi va da demisia de onoare.

Amintim că ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, a declarat că intervenția armatei ruse pe teritoriul Republicii Moldova, în 1992, nu a fost un act de agresiune, ci „o intervenție pentru a opri vărsările de sânge”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: