Cetăţeanul englez Tom Ballard şi italianul Daniele Nardi au stabilit contact pentru ultima dată, de pe muntele Nanga Parbat, la altitudinea de 6.300 metri, în urmă cu două săptămâni.

Căutările au fost oprite miercuri, acestea fiind reluate ulterior după ce „siluetele unor persoane” au fost văzute pe un pasaj frecventat de alpinişti. Autorităţile au confirmat că cele două „siluete” erau ale celor doi bărbaţi dispăruţi.

Stefano Pontecorvo, ambasadorul Italiei în Pakistan susţine că alpinistul spaniol Alex Txikon este cel care a găsit cadavrele pe traseul Mummery Spur.

Ballard, în vârstă de 30 de ani, şi Nardi, în vârstă de 42 de ani au luat legătura cu tabăra pentru ultima dată pe 24 februarie.

Cei doi alpinişti încercau să ajungă în vârful muntelui Nanga Parbat, al nouălea cel mai înalt din lume, scrie mediafax.ro.

Pontecorvo afirmă că trupurile celor doi au fost găsite într-un loc greu de accesat, dar se vor lua toate măsurile posibile pentru a recupera cadavrele.

Vârful Nanga Parbat din nordul Pakistanului, cu o altitudine de 8.126 de metri, este cunoscut drept „Muntele ucigaş" din cauza numărului de alpinişti care au murit încercând să-l cucerească.